Водещият на предаването “Здравословно”, което се излъчва по телевизия СКАТ, доц. д-р Христо Деянов ще гостува в Ботевград по покана на организацията на онкоболните “Жажда за живот”. Той ще изнесе беседа за необходимостта от скрининг за ранна диагностика на различни заболявания. Беседата ще бъде насочена предимно към младите хора. За целта организацията на онкоболните ще отправи специална покана към учениците от трите средни училища в града да вземат участие в срещата. На нея могат да присъстват и хора от други възрастови групи. Доц. д-р Христо Деянов ще отговаря и на въпроси от страна на присъстващите.
Срещата с д-р Христо Деянов ще се проведе на 28 февруари в малкия салон на читалище “Христо Ботев”. вotevgrad.com ще информира допълнително за часа на провеждането й.

Визитка: Доц. д-р Христо Деянов е роден в София на 13.02.1953 г. Завършва Медицинска академия в София, три години работи по разпределение в окръжната поликлиника в Кюстендил. Специализира трудова медицина, "Хранене и диетика" и "Превантивна кардиология". През 1991 г. защитава докторска дисертация, през 2000 г. се хабилитира. Председател е на Национално движение "Здравословно". От няколко години води предаването по национална телевизия СКАТ.

Снимка: телевизия "СКАТ"