Общинските съветници приеха единодушно информацията за социално-икономическото съсотяние на Скравена. Те и общинското ръководство дадоха висока оценка за работата на кмета на селото Иван Иванов.
Георги Георгиев заяви, че в бюджета на общината, който предстои да бъде приет на извънредна сесия през март, са предвидени средства за изпълнение на дейностите набелязани в информацията. А това са: асфалитаране на улици, по които вече има канализация, довършване на канализационната мрежа в селото, построяване на нов пенсионерски клуб, асфалтиране на пътя до манастира “Свети Николай Чудотворец”. “Не сме предвидили пари за обзавеждане на Младежкия клуб, но ще се коригираме” – обеща Георги Георгиев.

Сцециална благодарост към кмета и общинските съветници отправи Петко Павлов – жител на Скравена. “О името на живеещите в кв. “Паланката” ви благодаря за асфалтираните улици, за моста, който се строи над река Церовица и за всичко, което правите, за да живеем по-добре!" Петко Павлов прочете четиристишие във възхвала на кмета Георгиев. Той каза, че го написал, докато слушал градоначалника да говори по важните въпроси, разисквани на заседанието.