Възпитаник на бургаския интернат “Александър Георгиев-Коджакафалията” нанесе побой на възпитателка. Вследствие на юмручните удари, ретината на окото на пострадалата Анка Янева е разкъсана, наложила се е бърза операция.

Инцидентът е станал на 17 февруари, сигналът за него е подаден в полицията на 19-и, но случаят е бил умишлено прикриван. Проверката е установила, че нападателят е 13-годишният Стефан Момчев. Янева отказала да го пусне извън пределите на дома късно вечер, детето изпаднало в ярост и нанесло няколко юмрука в главата на жената. Тя изчакала до сутринта, след което получила неотложна медицинска помощ и веднага постъпила в очна клиника за операция.

Стефан Момчев се води на отчет в Детска педагогическа стая за множество кражби, бягства от “Коджакафалията”, многократно са му налагани забрани да напуска дома без възпитател или придружител, които той демонстративно отказвал да спазва. По непотвърдени данни, момчето проституира и приема наркотици от мъже, които го използват сексуално, те му дават пари и го снабдяват с маркови дрехи и обувки, държи се арогантно и постоянно обижда възпитателите.

Според прокурор Сълза Христова заради това, че Стефан е малолетен, Районна прокуратура Бургас ще изпрати преписката за разглеждане на ново възпитателно дело с предложение за настаняване в Социално педагогически интернат. 13-годишното дете е изведено от “Коджакафалията”, изпратено е за медицински прегледи и ще постъпи в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.