Прочутият италиански гинеколог Северино Антинари съобщи, че е клонирал три бебета, които днес са на 9 години и живеят в държави от Източна Европа, предаде АФП.

Агенция „Франс прес” разполага с копие от интервю с д-р Антинари, което ще излезе утре в списание "Оджи". В него той заявява: "Аз допринесох за раждането на три човешки същества с техниката на клонирането. Става дума за две момчета и едно момиче, които днес са на 9 години. Те се родиха здрави и в момента също са в чудесно здраве."

Преди 5 години гинекологът съобщи, че по света са се родили три клонирани деца, без да даде никакви уточнения, нито да каже, че самият той е извършил това. Северино Антинори стана известен с това, че помогна на жени в менопауза да заченат и да родят деца.

„Уважението към частния живот на тези семейства не ми позволява да направя по-подробни изявления", добавя той в интервюто. Без да даде каквото и да било доказателство за твърдението си, Антинори заявява, че за клонирането на трите деца е взел клетки от тримата бащи, които били стерилни.