“Честит празник, мила мамо! Няма жена, която да не е готова да бъде отличена с титлата майка. Това е дума, в която е събран целият смисъл на живота на една жена - да отгледа и възпита човек. Такъв е животът. Мисията на всяка жена  е да бъде нежна, любяща, понякога строга, но винаги истинска майка. Това е първата дума, изречена от децата ни. Тя ни дава толкова много приятни емоции, че този миг не бихме заменили за никое богатство на света. Да бъдеш майка, съвсем не е проста работа, това е всекидневна отговорност, себераздаване, твърдост и нежност, гъвкавост. Та кой друг би съумял да съчетае всичко това, освен истинската майка.
Мили малки и пораснали вече деца, целунете своите майки, прегърнете ги. Понякога думите са излишни. Те ще разберат какво искате да им кажете. Те са тези, които ви бършеха сълзите, когато плачехте в тъмното и превързваха колената ви, когато падахте от колелото, те са тези, които неотлъчно бдяха над вас, когато боледувахте и пазеха всички ваши тайни през годините." С тези думи започна тържеството, посветоно на майките в НУ "Васил Левски" - Литаково. В него взеха участие подготвителната група и първокласниците на учебното заведение. Те поднесоха на своите майки вълнуващи програми със стихове, песни и танци. Нестандартен елемент  в тържеството на първокласниците беше играта „Познавам ли мама и тя познава ли мен?”, в която майките на децата се включиха с голям ентусиазъм.

В края на тържеството децата изразиха своята обич към мама и баба с китка цвете и поздравителна картичка, изработена в часовете по изобразително изкуство.
С музикално изпълнение учениците не пропуснаха да благодарят и на своите учителки за всеотдайния труд.