Вчера в Градската художествена галерия бе открита изложба-живопис на Камен Нам – преподавател в катедра "Ландшафтознание и опазване на природната среда" в СУ "Св.Климент Охридски". Творчеството на Нам бе представено от Христо Михайлов – художник и скулптор, член на Айкидо общество. “Камен Нам е изцяло самобитен автор. Творбите му имат собствен облик, отрязават неговата душевост, от тях струи светлина” – каза Михайлов. От своя страна Камен Нам отправи послание към присъстващите ученици на изложбата: “Обичайте това, което е около вас! Този, които се докосне до природата винаги ще бъде добър и отвътре, и отвън!”.

Голяма част от природните забележителности, отразени в картините на Нам, вече не съществуват. Сред тях е изчезналият лонгоз при Иракли. 

Изложбата ще гостува на художествената галерия в Ботевград до края на месеца. В експозицията са включени и четири акварела на геолога Златил Вергилов – участник в няколко Антарктически експедиции. Той е запечатил в творбите си част от видяното на ледения континент.