Мъж оцеля при скок от височина 50 м. във Ниагарския водопад на американско-канадската граница, съобщи полицията, подчертавайки, че това е много рядък случай на оживял след подобен скок.

Турист видял мъж на видима възраст около 30 г. да минава през бариерата и да скача в реката Ниагара, се казва в комюнике на полицията. Няколко секунди по-късно той попаднал в прочутия канадски водопад "подкова", оказвайки се на около 50 м. по-надолу в бушуващите ледени води на реката. Канадски екип се опитал да го спаси, но той отказал всякаква помощ и продължил да плува в реката, уточнява полицията. Пилот на хеликоптер използвал въздушната струя от перката на машината, за да изтласка мъжа към брега, а пожарникар успял да го извади от водата. Мъжът е хоспитализиран с травма на главата и хипотермия след прекарани 45 мин. в ледените води.

Началникът на полицията на Паркове Ниагара Дъглас Кейн, заяви по тв канала Си Ти Ви, че доколкото знае това е третият човек, който е оцелял при подобен скок без предпазни средства. Последният подобен инцидент е бил през 2003г. Тогава подобен скок е направил турист, който искал да се самоубие.