По данни на общинските избирателни комисии /ОИК/ балотажи ще има в осем от десетте общини в област Враца. На втори тур в неделя ще се явят по двама кандидати в общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Мизия, Оряхово, Роман и Хайредин.

На първи тур са избрани досегашните кметове на Мездра и Криводол. В Мездра Иван Аспарухов получи 57,68% от гласовете на избирателите. В Криводол Николай Иванов получи подкрепа от 54,1% от гласувалите, въпреки че беше единствената регистрирана кандидатура.

В шест от общините, в които ще има втори тур на изборите, ще се явят досегашните кметове. В Борован Петьо Гацински спечели 23,46% от гласовете и ще се бори за втори мандат с Петър Цветковски, кандидат на БСП, който получи 38,32% подкрепа. Цветковски е бил кмет на общината три мандата.

Във Враца досегашният кмет Войслав Бубев, който се явява като независим кандидат, подкрепен от БСП и НДСВ, получи 39,06% от гласовете на първи тур срещу 31,34 за кандидата на ГЕРБ Тотю Младенов.

В Козлодуй кандидатът на БСП Милко Торбов спечели 27,55% от гласовете и изостава от кандидата на коалиция "Проект Промяна БГ" Румен Маноев, който получи 28,92%.