Както botevgrad.com съобщи пръв вчера сутринта, на улица „Патриарх Евтимий” 70 вчера бе открито тялото на 58-годишния Георги Русев. Той е имал продобна рана в областта на корема.
Неговата съпруга Величка, която има психически проблеми, потърсила помощ от съседи, казвайки, че съпругът й се пробол с нож. Съседка се обадила в Спешна помощ и в полицията.

Според живеещи в кооперацията на „Патриарх Евтимий” Величка и Георги са живеели през последните години без никакви доходи. Разчитали на подаянията, които милостиви съседи им правели. Георги се разболял, преди време лежал в болницата. От месец и половина никой не го виждал.

Има вероятност той сам да е посегнал на живата си, казаха днес познати на семейството. Според разказа на съпругата му Величка – Георги се бил пробол предната вечер, а тя се опитвала да го превърже и да го спаси.

Величка Хусева преди време бе лекувана в психиатирчно заведение. Преди повече от осем години тя се занимаше с продажба на недвижими имоти, а след това бе посредник на софийска фирма, която изпраща работници в чужбина. Десетки ботевградчани бяха излъгани да дадат пари, но не заминаха за чужбина. Месеци след това те си искаха парите от Величка, стигна се до побой и запалване на входната врата на жилището й.