Днес Logitech представи новия аксесоар за лаптоп Logitech Cooling Pad N100, който продължава успешната линия от лаптоп аксесоари за по-комфортна работа навсякъде у дома.  

Проучване на Logitech показа, че много хора, които ползват лаптоп, го определят като по-практичен от настолния компютър, но работата с него не е толкова комфортна. Например, над 60% от запитаните са споделили, че ползват лаптопите си на дивана. Повече от половината от тях обаче се оплакват от прегряване, което им причинява дискомфорт, а 43% от участниците в проучването смятат, че прегряването на лаптопа може да забави работата му и дори да го повреди.  

Logitech отговаря на този проблем с новия Cooling Pad N100. Когато седите с лаптопа на дивана, на леглото или на бюрото с мишка, той подобрява чувствително вентилацията на въздуха около лаптопа. За защита от прегряване, повърхността на подложката е снабдена със специални цепнатини, чрез които USB-захранваният вентилатор разпределя равномерно и безшумно въздуха около лаптопа.  Устойчивата конструкция на подложката защитава вентилатора от прах и механични повреди.  

Logitech Cooling Pad N100 се очаква на европейския пазар през март 2009 г. на цена около €29.99 (около 59 лева).