Софтуерът на CommVault - Simpana бе избран от читателите на Datamation за продукт на 2009 г. в категория "Управление на мрежи и системи".

Победителите бяха обявени след няколко седмично гласуване, в една от най-конкурентните надпревари последните няколко години, съобщиха от дистрибутора на марката CommVault в България.

Софтуерът CommVault Simpana представлява единна платформа за управление на информация, която елиминира нуждата от многобройни продукти и намалява ненужната администрация, спестявайки разходи до 40%.

Софтуерът предлага иновативни решения като: глобален вграден модул за дедупликация, виртуализация, eDiscovery, модул за управление и отдалечена репликация.

Интегрирани в един единствен софтуерен продукт, тези решения дават възможност на клиентите, успешно да защитят и да намалят излишните данни, както и рисковете, свързани с тяхното възстановяване.

Според Джеймс Магуаер, специалист в Datamation, "Simpana" се справя с организацията и възстановяването на данни и защитата на виртуални сървъри, а дълбочината на софтуера позволява ефективното обслужване на една глобално разпространена компания.

Datamation e електронен журнал, който използва IT специалисти за провеждането на различни тестове на продукти свързани с информационните технологии въз основата на което прави анализи и дава оценки.

Порталът публикува новини и статии за различни производители на софтуер и хардуер .
Базиран е в САЩ и от 2000 година е филиал на Jupitermedia Corporation.