Без електрозахранване в цялата страна все още са 13 населени места.

От тях 11 населени места са в област Кюстендил- селата Червена ябълка, Сажденик, Савойски, Ломница, Църварица, Ветрен, Смоличано, Раково, Тишаново, Илия, Делян.

2 са населените места в област Монтана- селата Копиловци и Главановци.

Аварийни екипи от електроразпределителните дружества работят по възстановяването на електрозахранването, уверяват от Министерство на извънредните ситуации.

Населените места са без електрозахранване от четири дни, когато първопролетният сняг затрупа страната.

С нарушен пътно-транспортен достъпса 2 населени места в страната - в община Кюстендил, село Савойски и махала „Терзийска" в село Вратца.

Пропаднал е пътен участък в района на село Лиляк. Районът е обозначен със сигнална лента от екип от териториалната дирекция на МИС в Търговище.

Спасителен екип от смолянската дирекция на МИС е изтеглил аварирал автомобил на пътя Неделино-Средец. Сигналът е получен на спешния телефон 112 към 04:00 тази сутрин.

През вчерашния ден спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации отстраняваха паднали дървета и прекършени от мокрия сняг клони по пътя между селата Буковлък и Върбица в област Плевен и в района бул. „Овча Купел" в София.

Отстранени бяха надвиснали ламарини на обществени сгради, създаващи опасност за преминаващите граждани във Враца, Бургас, София, както и ледени висулки на жилищна сграда в Кюстендил.

С техника на министерството - МТЛБ екип от пловдивската дирекция на МИС изтегли 15 тонен ТИР закъсал на пътя край село Царацово.