Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервал от -2 до 9 градуса. Времето е облачно и ветровито. Слаб дъжд превалява в района на Монтана, Виoин, Своге. Слаб сняг превалява на прохода Петрохан и районите на Годеч, Сливница, Гинци и Връшка чука.

Пътните настилки са преобладаващо сухи. На прохода Шипка и района на Кюстендил пътните настилки са мокри. На прохода Петрохан и Родопите има заснежени и частично заледени участъци, които се опесъчават. По АМ "Хемус" и АМ "Тракия" пътните настилки са сухи.
Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, прохода на Републиката, Троян- Кърнаре, Върбишки и пътищата Шипково-Рибарица, връх Шипка-връх Бузлуджа. Временно се въвеждат следните ограничения за движение на МПС. Всички автомобили да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътя Гоце Делчев-Катунци. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Гюешево-Кюстендил и без ремарскета и полуремаркета през прохода Шипка и по пътищата Сливен-Стара Загора, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Батак-Доспат.