Един от най-талантливите ни актьори Георги Калоянчев за първи път призна, че е влязъл във ВИТИЗ с връзки. Калата разказа как след изпитите в академията го били класирали на последно място, а негова роднина, заместник-министър по онова време, му ходатайствала. Тези признания Калоянчев направи, след като той и неговата колежка Стоянка Мутафова се сдобиха със звезди в родната Алея на славата. Церемонията беше през столичното кино „Арена” в „Младост”.
 
С черна лимузина дойдоха пред него Стояна и Калата. За да стигнат до звездите си в Алеята на славата, двамата минаха по червен килим. После благодариха за оказаната чест и се върнаха в спомените си за онези времена.
 
Стоянка Мутафова: На времето бяхме двамата в Народния театър начинаещи артисти. Хем минавахме за много талантливи, ама то това да пробиеш не е като сега, едно време беше голяма мъка. И един ден аз бях нещо много нервирана, май че не съм получила някаква роля. Слизам по стълбите и го гледам и той така седи мрачен на една пейка в двора на Народния. Той Муца ми викаше. И казва: Муца, какво, ма? Аз му обяснявам, че съм ядосана, той вика и аз съм така като тебе, и ми каза още: Помни ми думата, един ден всичките тези ще ни гледат номера на фланелката.
 
Георги Калоянчев: Стояна беше прекрасно момиче. С една тънка талийка, и едни хубави крака. Аз я гледах предимно в талията, гледах я и в краката. Другаде не съм я гледал. Стояна много хубава беше. Ама и сега си хубава, за годините си си хубава. Аз късно се сетих да ти го кажа, ама сетих се де, и сега си хубава да знаеш.
 
Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев са първите ни артисти, които получават звезди в родната Алея на славата. Имената им бяха добавени в навечерието на Международния ден на театъра – 27 март.