"Самото вътрешно усещане, че правя това с някого от собствения ми пол, направо ме подлуди. Винаги съм обичала мъжете и ако става дума за нормална секссцена, нямам проблеми, но това определено не е моята стихия", сподели актрисата след като участва в сцена, в която трябваше да целуне страстно екранната си колежка от хитовия сериал "Отчаяни съпруги"  Тери Хачър.

"Почувствах дори погнуса, но не от Тери, която е изключителна красавица, а от самата мисъл, че с друга жена трябва да си допрем устните", разкри Лонгория пред Fox News. Самата Тери Хъчър пък нямала нищо против целувката и дори "заигравката" с Ева й харесала, пише "Монитор".

Интересно е, че преди няколко месеца звездата от "Отчаяни съпруги" беше спрягана за роля точно на лесбийка в адаптацията на романа "Тipping the Velvet" на британската писателка Сара Уотърс.

Именно заради тези свои принципи Ева отказа ролята и продуцентите все още й търсят заместничка. Сюжетът на филма разказва за известна вариететна звезда и нейната любовница,  като се смяташе, че ролите ще бъдат изпълнени от Лонгория и поп певицата Бийонсе Ноулс.