Очакванията появата на Skype за вездесъщия телефон на Apple да доведе до нов пик на популярността на програмата се потвърдиха напълно.

Статистиките, които Skype публикуваха два дни след дебюта на iPhone версията, са шокиращи.

Официалното Skype приложение за iPhone, от появата си в iTunes Store вече е надминало един милион изтегляния. Простата сметка показва, че софтуерът е бил изтеглян средно шест пъти в секундата. По твърдения на Skype това го прави един от рекордьорите по брой изтегляния сред безплатните програми за iPhone.

Според анализаторите от CCS Insight появата на Skype за телефона на Apple сериозно затвърждава позициите на фирмата в мобилния бранш, където досега те отстъпваха на играчи като Facebook, Twitter и MySpace. Сред сериозните плюсове на Skype за iPhone е фактът, че контактите от програмата се включват в адресната книга на iPhone, така че не се налага потребителите да използват различни указатели за връзка с познатите си онлайн.

Освен това Skype работи и върху новите поколения iPod Touch, използвайки вградената му Wi-Fi функционалност.

И за двете устройства на Apple засега не са достъпни видео-разговори, но фирмата обмисля евентуалното пускане на подобна услуга в обозримо бъдеще. През май ще се появи и версия на Skype за Blackberry.