Единадесет луксозни автомобила от марките БМВ и "Мини купър" бяха откраднати само за два часа в сряда вечерта в промеждутъка от 20 до 22 ч от паркинги в столичния кв. "Суходол" и автокъща на бул. "България". Столичната полиция разследва кражбите, като засега се предполага, че всичките коли са били отмъкнати от една банда.

По първоначална информация общата стойност на всички коли е около 400 000 евро. По данните на полицията от паркинг в „Суходол”, стопанисван от фирма, са изчезнали пет джипа БМВ, лек автомобил от същата марка и два мини купъра. По първоначална информация е срязана оградната мрежа и така колите са били изкарани. От автокъща на бул. “България” в София са били откраднати още два автомобила БМВ и „Фолксваген пасат”. До късно вчера продължаваха огледите на местата, откъдето са изчезнали возилата.

Според неофициална информация всички коли са на фирмата "Камор ауто", която е официален вносител на БМВ за България. От фирмата най-вероятно ще правят вътрешна проверка по случая. Това е една от най-крупните кражби на луксозни коли за последните няколко години у нас.
Возилата са били внесени у нас през митница Калотина два дни преди кражбата им.

Най-вероятно хора от бандата са следели къде ще бъдат паркирани колите и след това са събрали екип за удара. За една подобна кражба са необходими поне петима души, твърдят запознати.Преди близо година български и испански полицаи разбиха една от най-големите банди за кражба на луксозни коли в Европа. Тогава в испански град бяха арестувани трима българи, за които се говореше, че са тартори на бандата. По-късно те бяха пуснати под гаранция. За българските автокрадци се твърди, че са едни от най-бързите и най-добрите в целия Европейски съюз.