Вчера се проведе годишното общо събрание на читалище “Христо Ботев” – Ботевград. Присъстваха 93-ма членове. Те приеха отчета за дейността на читалището през миналата година, който бе представен от Маргарита Кирова – председател на читалищното настоятелство. На общото годишно събрание бе гласуван единодушно и бюджетът на читалището за тази година. В приходната част са заложени 206 700 лв. От тях 189 770 лв. е размерът на очакваната държавна субсидия. Останалите средства ще бъдат осигурени от собствени приходи: постъпления от такси за посещения на разлечните школи към читалището – 5000 лв.; членски внос от библиотеката – 2 750 лв.; членски внос от читалищното настоятелство – 380 лв., други приходи /наеми, възстановяване на ел.енергия и др./ - 8 800 лв.
В разходната част на бюджета са заложени 212 700 лв. Недостигът от 6000 лв. ще бъде компенсиран от държавата, според Маргарита Кирова.
На общото годишно събрание на читалището присъстваше кметът Георги Георгиев. Той поздрави ръководството и настоятелството на читалището, както и всички самодейци, за активната им дейност през миналата година.