Седем кражби са регистрирани на територията на община Ботевград през последните десет дни. Три от тях са взломни – съобщиха от полицията.

На 17 април е извършена кражба на дамска чанта от апартамент в ЖК “Север”. В чантата е имало документи и 35 лв.
На същата дата е станала взломна кражба в ЖК “Васил Левски”. От апартамент в квартала са откраднати лаптоп, телевизор и документи на обща стойност 1 500 лв.
На 17 април е била задигната раница от автомобил, паркиран на бензиностанция “Лукойл”, която се намира над вилна зона Зелин. В нея е имало 1000 британски лири, лаптоп и цифров фотоапарат. Общата стойност на кражбата е около 5000 лв. Потърпевшият е 46-годишен мъж от Велико Търново.
На 21 април е извършена вломна кражба на резачка “Хускварна” от автомобил “Мицубиши”, паркиран в село Трудовец.
На същата дата  са откраднати четири гуми от автомобил, паркиран на улица “3-ти март” в Ботевград, където живеят собствениците му. 
Вчера е извършена взломна кражба на дрехи от фирмен склад на територията на Индустриална зона “Микроелектроника”. Нанесената щета е на стойност 1 500 лв.
В болницата също е регистрирана кражба. Разбита е каса, в която се пускат монети за един от телевизорите. Откраднати са 7 лв., съобщиха от РУ на МВР.