Мадона преди години е била луда по вече покойния рапър Тупак Шакур. Мегазвездата непрекъснато се е натискала да роди от него.

Тайната излезе на бял свят покрай новата книга, посветена на певицата "Like an Icon" ("Като икона").

Мадона завихря роман с чернокожия любовник през 1996 г. и е с него до убийството му. Авторката на томчето Люси О'Брайън разкрива, че днешната госпожа Ричи "отчаяно е искала да има дете", след като прехвърлила 30-те. Идеята да го свали изцяло е била нейна, защото била свикнала да върти любов с "най-невероятните мъже". Освен това личният астролог на певицата е предрекъл, че рожбата й ще бъде зачената от чернокож мъж. Така че Тупак е трябвало здраво да запретне ръкави.

В книгата се цитират истории за несекващия сексуален апетит на Мадона. И за следващия донор в списъка - нейния личен фитнес треньор, от когото ражда момиченцето си Лурдес. Именно той раздрънка наляво и надясно подробности около креватните им изпълнения.

Алиса Кларксън, приближена на Мадона, хвърля повече светлина около драмата с Тупак.

"Тя се срещаше с него къде ли не. И въобще не се колебаеше, когато се хвърляше отгоре му. Той обаче получаваше много упреци, че се вижда с бяла жена. Расовите предразсъдъци предопределиха връзката им. Семейството му беше тотално против Мадона. На нея не й пукаше, но той се стресна и реши да се оттегли. Направо я заряза."

Има още един факт, който обърква плановете на певицата. Тя не знае с кого общува рапърът, когато не е в нейните обятия. А и него го тресе ужасът от многото заплахи. Докато куршумът най-накрая го застига.

Книгата е пълна и с епизоди, които не са особено ласкави за материалното момиче. Тя е описана не само като ексцентрична, но и като доста невъзпитана шоу гърла, а понякога и като пълна простачка.

По време на сватбата й с Шон Пен през 1985 г. Мартин Шийн изпада в нервна криза, защото вертолети на военновъздушните сили започват да кръжат над церемонията. Той си скубе косите и се мята като обезумял в къщата, защото всичко му напомня за прочутата сцена от "Апокалипсис сега". А Мадона прави неприлични знаци срещу него и се криви като обезумяла.