В италианското село Ночето, до Парма, жителите не гледат телевизия от 13 години насам. Според вестник „Република" семействата в селото решават да угасят завинаги телевизорите си, след като преди 13 години местно момче се обесва, имитирайки убийство, видяно по телевизията.

Хиляди телевизори биват угасени, за да се засвидетелства солидарността на собствениците им със семейството на 12-годишния Давид. Оттогава обаче те не гледат повече телевизия, в знак на протест срещу жестоките видеокадри, които биват показвани.

„Битката ни е много сериозна, но ние не искаме да демонизираме едно средство за информация, а само да му попречим да открадне нечие детство", казва местният свещеник дон Корадо Маца, цитиран от ProntoSofia.

За да компенсира липсата на телевизия в домовете на жителите, местното кметство лансира все нови и нови инициативи, свързани с театър, изобразително изкуство, древни игри, спорт, кино и др.

Местният педиатър Антонио Кафара и съпругата му са отгледали вече четири деца без телевизия. „Години наред не сме имали телевизор, а когато ни подариха един, просто го оставихме угасен", разказва Кафара.