Димитър Вучев-Демби е бил задържан днес, научи Дарик. Арестът е във връзка с дело в районния съд, което върви от 2001 година насам. Няма данни за точната причина, поради която Демби е бил задържан.

От МВР неофициално потвърждават информацията.

Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои. На 12 септември 2004 година стрелба, мишена на която е бил Демби, затвори за няколко часа тунела към ж.к. “Люлин”. Той се е движил в личния си автомобил – “Мерцедес”, когато от други две коли откриват стрелба по него. В автомобила пътуват и двама охранители на Демби. При инцидента нямаше пострадали.


В края на 2006 година неизвестни мъже стреляха срещу автомобила на Демби пред заведение в столичния квартал „Симеоново”.

На 12 юли 2005 г. лек автомобил се взриви в движение на около 2 км от Костенец. Тогава бяха ранени четирима души от охраната на Демби - Георги Начев, Иван Иванов, Христо Кънчев и Пламен Дойчинов. Те пренасяли взривното устройство, което избухнало.

На 9 ноември 2005 г. Димитър Вучев-Демби бе задържан от полицията в "Студентски град" в рамките на операция "Респект". Той беше на разпит в 7-мо РПУ в столицата заедно с охраната си, която е била въоръжена, след което беше освободен.