Градската библиотека “Иван Вазов” организира Дни на отворените врати за най-малките ученици от трите основни училища в Ботевград. Инициативата е част от националната библиотечна седмица, която стартира на 15 май. В продължение на няколко дни библиотекарите посрещат първокласниците с “Добре дошли в Книжното царство!”. По подходящ начин те запознават децата с правата и задълженията на читателите. Завеждащият “Детски отдел” към библиотеката Албена Сертева представя най-интересните детски заглавия на малките ученици.

Посещението на първокласниците завършва със своеобразна екскурзия в библиотеката. За всяко дете е предвидена диплянка, съдържаща основните правила, които трябва да спазват читателите, както и цветен лист с “Молбата на книгата”, която започва така: “Моля ти се, не ме пипай с нечисти ръце, защото и аз обичам да бъда чиста и хубава!”.

Целта на инициативата е да приобщим първокласниците към голямото читателското семейство на библиотеката – каза пред наш Людмила Чудомирова - главен библиотекар.