"Влюбен бандит отвлече 2 сестри" - с такaва новина излезе днешният брой на вестник "Телеграф", botevgrad.com препечатва статията:

"Изверг, отвлякъл сестрата на напусналата го жена, а в последствие и самата нея, задържа полицията в Ботевград. Сигнал в полицията е подаден от майката на сестрите. Тя съобщила, че 25 годишната й дъщеря е отвлечена пред дома й от мъже, излезли от черно "БМВ". Похитителите нанесли побой на жената, преди да я качат насила в колата. Драмата се разиграла в понеделник сутринта, около 10 часа.

Инициаторът на отвличането е мъжът, с който по-малката сестра живеела на съпружески начала, но напуснала заради психически и физически тормоз, на който била подложена. Похитителят е бил вече предупреден от полицията с протокол да остави бившата си вече приятелка и да не се доближава до нея. Затова отвлечената е по-голямата сестра и вече втора жертва.

След отвличането похитителят позвънил в полицията и поставил ултиматум, че ако неговата приятелка не се върне при него, той ще убие сестра й и ще се самоубие. Жените се разменили, а полицаите започнали да следят двойката.  Похитителят се местел от един адрес на друг. Едва след блокиране на района, в който се намирали, мъжът се предал. Той е с криминално досие и е осъждан ефективно за взломна кражба през 2005 година."