Шофьорът на катастрофиралия в местността "Бакаджик" край Ямбол автобус е бил изписан от Клиниката по неврохирургия на "Пирогов", съобщиха от медицинското заведение. Той е бил придружен от съпругата си и сина си. Очаква се 61-годишният мъж да бъде разпитан в близките дни.

Другата пострадала при инцидента жена, която бе настанена в "Пирогов", се чувства добре и продължава лечението си, съобщават от болницата.

Двамата пациенти от ямболската трагедия, приети в Неврохирургията на болницата в четвъртък, са без промяна в състоянието, но стабилни. На командно дишане в ямболската болница остават 83-годишната Радка Пехливанова. Останалите петима пациенти, настанени в лечебното заведение, са в добро състояние.

В трети ден на траур в Ямболско бяха погребани две от жертвите на трагедията, при която загинаха 17 души, едната от които е 16-годишният Цоньо Ганев. Момчето беше погребано в стралджанското село Иречеково.

В ареста остава собственикът на автобуса Слави Славов. В понеделник окръжната прокуратура вероятно ще поиска от съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Назначена е петорна експертиза на предната част на 20-годишния автобус "Чавдар". Иззета е документацията на фирмите, през които е минал на преглед. По делото вече са разпитани десетки свидетели.

Същевременно от община Ямбол започнаха благотворителна кампания за набиране на средства за пострадалите и близките на загиналите. По време на събитията за празника на Ямбол ще бъдат поставени урни за набиране на даренията.