Австралийският модел Миранда Кер е родена на 20 април 1983 г. в Сидни, но прекарва детството си в Нови Южен Уелс.

Миранда преживява радтърсваща емоционална драма след смъртта на приятелия си. Тогава тя е в 11-ти клас, но подписва договор с "Chadwick Models Melbourne Division".

Следва договор с "Chic Management Sydney Division". От този момент Миранда става един от най-успешните модели в Австралия и в Япония. След участието й в рекламна кампания на банските костюми на австралийската модна марка "Billabong", Миранда завладява австрийския и азиатски моден пазар, а по-късно заминава за Ню Йорк.

 Там тя подписва договор с модната ангенция "Некст" и започва да дефилира за най-известните световни модни марки, някои от които са "Roberto Cavalli", "Levi's", "Betsey Johnson", "Rock and Republic", "Blumarine Swimwear" и др.

Красивата австралийка се появява в списанията "Elle", австрийското издание на "Vogue", "Harper's Bazaar" и в телевизионните реклами на марки като "Portmans", "Bonds" и "Veet".

През 2006 г. Миранда Кер подписва договор с козметичния гигант "Maybelline New York".

Кер започва да се появява и в каталози на "Victoria's Secret". Скоро тя подписва договор с марката и става първият австралийски ангел на марката.

Kласацията за най-богати модели за 2008 г. "Форбс" постава Миранда Кер в челната десетка, като тя регистрира за последните дванадесет месеца приходи, надвишаващи $ 3,5 млн.

Списание Rolling Stone е избрало да я снима в най-чистия й, натурален вид, сред природата.