Американската тунинг фирма Galpin Auto Sports изработи две специални версии автомобили за U.S. Air Force за ежегодния Super Car Tour 2009 г. Те ще бъдат използвани за спасителни автомобили на военните части. Първият е в матова перла Ford Mustang X-1, с интериор взет от кокпита на реактивен изтребител.

Оборудвана е с една изхвърляща седалка, „за всеки случай". Педалите са разположени от всяка страна на централната конзола. В средата има управляема ръчка, заместваща волана. Три мониторни системи, които служат за индикация, информация и асистенти за управление са вградени в таблото, които заемат доста място и в това число и от гледката на водача.

Те разполагат с нощно наблюдение, също и с термално виждане. Двигателят е 4,6-литров и достига мощност от 500 к.с. Вертикалните врати спомагат за усещането за изтребител. Това усещане съществува и при модела Dodge Challenger Vapor благодарение на анти-радарното черно покритие, както при Stelth (Стелт).

Има възможност да издава много слабо ниво на шум, както и да се избере опция да издава мощен, агресивен звук. Vapor-а изисква биометрична верификация за да допусне шофьора в купето.

На предното стъкло може да се проектира нощно и термално наблюдение. Ако шофьора не може да влезе в автомобила, той може да го управлява от разстояние. Тази система е взета от UAV (Unmanned Aerial Vehicles) на Air Force.

Тя може да бъде управлявана и посредством интернет. И двата автомобила бяха представени в Остин, Тексас, от Мад Майк (Лудия Майк), собственик на Galphin. Майк е познат от „Пич, оправи ми колата" (Pimp My Ride). Той каза- „Ако не беше U.S. Air Force, аз нямаше да имам знанията и уменията, които имам днес, а това ми позволи да бъда такъв, какъвто съм."