Кметът на Ботевград Георги Георгиев и съпругата му упражниха своето право на вот точно в 9.30 часа. Те гласуваха в седма секция, която се намира в сградата на начален етап на ОУ “Н.Й.Вапцаров”.
Според градоначалника партията, която получи най-много гласове днес, ще бъде победител и в изборите за народни представители. Георги Георгиев прогнозира, че на 5-ти юли избирателната активност ще бъде с 30-40 на сто по-висока от тази за избор на евродепутати.

На въпрос на наш репортер: "Господин Георгиев, какво Ви мотивира да гласувате днес?", градоночълникът отговори така: "Винаги съм бил убеден, че всеки, който има претенции за по-добър живот, трябва задължително да участва в изборите. Така той лично е съпричастен към всичко онова, което се случва в бъдеще в нашата страна или в границите на Европейския съюз. Днес аз гласувах за тези българи, които смятам, че най-добре ще защитават интересите на Република България в Европейския съюз, така че животът на всички граждани в нашата родина да бъде по-добър.".