Бритни Спиърс не се е явила за 8 от общо 14 теста за наркотици и алкохол, каза адвокатът на бившия й съпруг Кевин Федърлайн, цитиран от Ай Ем Ди Би.

Адвокат Марк Винсънт Каплан съобщи това на извънредно съдебно заседание, което свика, за да се обсъди делото за попечителство на бившите съпрузи. На заседанието не присъстваха нито певицата, нито бившият танцьор Федърлайн, който спечели попечителство над двете момчета.

Новото решение на лосанджелиския съд даде на Спиърс право да вижда двегодишния си син Шон Престън и едногодишния Джейдън Джеймс 3 пъти седмично при условие, че изпълнява по-стара заповед да минава задължителни тестове за наркотици и алкохол и заедно с Федърлайн да посещава курс за обучение на родители.

Каплан обаче заяви, че изпълнителката не се е явила за 8 от общо 14 уговорени теста и че живее в "паралелна вселена".

Новата адвокатка на Спиърс Ан Кайли защити клиентката си и осъди заповедта за минаване през тестове като "противоречаща на конституцията". Адвокат Кайли каза, че пропуснат тест не означава положителен тест.

Ако съдът докаже, че звездата е нарушила процедурата за явяване на тестове, Спиърс може да загуби правото си да посещава момчетата, докато не изпълни съдебната разпоредба.