Много райони в западната част на страната вече са със снежна покривка. 

Според синоптиците обаче бялата приказка се отлага, защото към 15.00 ч. температурите ще са между 3 и 8 градуса и снегът ще се стопи. 

Пътищата са проходими при зимни условия. Станали са множество пътни инциденти.

София осъмна със сняг тази сутрин. Около 6.00 часа започна вали, а към 8.30 в столицата вече имаше снежна покривка.

60 машини опесъчават столичните улици, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Преди час от общината съобщиха, че трасетата на градския транспорт са опесъчени.

По някои линии обаче транспортът се движи с 30-минутно закъснение заради непочистени улици.

От 11.00 часа е затворен панорамният път, свързващ столичните квартали „Бояна",  „Драгалевци" и „Симеоново", въпреки че преди това от Столичната община съобщиха, че той е опесъчен.

Кварталите "Симеоново" и "Драгалевци" в момента са без ток заради авария в пет електропровода. По отстраняването на повредите работят четири екипа. 

Първият сняг доведе до затваряне на автомагистрала "Тракия" в участъка, преминаващ през Софийска област, тъй като при тунела "Траянови врата" и при 17-ия километър се е образувала се е километрична колона от автомобили.

От 9.30 е затворен и пътят Княжево-Перник в двете посоки поради аварирал ТИР.

От 10.00 часа по пътя Троян-Кърнаре движението се осъществява само с вериги, а товарните коли се движат без ремаркета и полуремаркета.

От КАТ предупреждават, че заради мъгла видимостта на прохода Шипка е силно влошена, товарните автомобили трябва да са с вериги

На прохода Петрохан също има снеговалеж..Там товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена и Проходът на Републиката, както и пътят Етрополе-Тетевен между Ямна и Черни Вит, Чибаловци-Свидня, Царски извор-Горски горен Тръмбеш и Огняново-Исперихово.