Добричкият окръжен съд потвърди присъда от три години "лишаване от свобода" при първоначален строг затворнически режим на 29-годишния Васил Г. от Добрич.

Той е признат за виновен от Районен съд - Добрич, че в условията на опасен рецидив и чрез използване на документ с невярно съдържание е получил без правно основание чуждо движимо имущество - миялна машина на стойност 769 лева, собственост на компания за потребителско кредитиране.

Васил Г. отишъл в магазин за бяла техника в Добрич с намерение да закупи въпросната машина на изплащане. Той представил на продавачите данните от личната си карта и заявил, че работи във фирма, в която е установено, че никога не е бил ангажиран. Искането за отпускане на стоков кредит било одобрено от фирмата-лизингодател,  подсъдимият заплатил първоначалната вноска от 20%, равняваща се на 269 лева и получил миялната машина.

В следващата една година Васил не привел нито една от ежемесечните вноски, които трябвало да плаща в размер на 50,25 лева.  В хода на досъдебното производство било установено, че той е посочил адрес, на който не живее и не би могло да бъде открит за изпълнението на договора.

Васил Г. е осъждан многократно, включително и с ефективно изтърпяване на наказание „лишаване от свобода". Срещу него се водят и други досъдебни производства. Той е завършил основно образование, безработен е, неженен. Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.