На 14 юни Етрополе бе домакин на последния концерт “Откриване на Лято 2009 в Балкания”. Петте общини – членове на Тур регион Балкания  Елена, Априлци, Тетевен, Троян и Етрополе са съорганизатори на тази ежегодна културна проява, проведена за осми пореден път от Тур клуб РеМарк.  Големият подарък за публиката в тези градове бе участието на Боян Стойков, завоювал второто място на финала на Мюзик айдъл 3.  С песни на Том Джоунс, Тоше Проески и други популярни изпълнители македонският айдъл обра овациите на присъстващите и спечели много нови фенове.
Преди това обаче адреналинът на етрополци бе повишен от атрактивната демонстрация  на бойците от клуба по таекуондо «Таек Кион» с ръководител Борислав Витков. Като подгряващи изпълнители на Боян на откритата естрада се изявиха и млади таланти от СОУ «Христо Ясенов». С помощта на своя преподавател по музика Даниел Борисов те бяха  подготвили впечатляващ репертоар от български и световни хитове.
Кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев поздрави всички с откриването на летния туристически сезон и пожела успех на работещите в сферата на туризма. След това настъпи и дългоочаквания момент, в който Боян Стойков лично изтегли имената на печелившите в проведената от организаторите томбола. Наградите включваха от тениски и шапки до куверти за почивка и вечеря в хотел-ресторант “Перфект” и ресторант “Чайна таун”.
Текст и снимки:Бистра Александрова