Висшият съдебен съвет възстанови бившия заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев на поста заместник-директор на Националната следствена служба. Той подаде оставка от МВР, след като стана ясно, че е присъствал на тържеството по случай рождения ден на началника на служба КОС Венцислав Рангелов в Деня на национален траур по повод жертвите от катастрофата на Бакаджик.

Румен Андреев е подал молба до Висшия съдебен съвет за възстановяване като заместник-директор на Националната следствена служба. Комисията по атестация обаче излезе със становище да не бъде възстановен, тъй като при назначаването му за заместник-министър на вътрешните работи е подал молба за освобождаване от съдебната система като цяло, а не за временно освобождаване от длъжност.

Председателят на Комисията по корупция към ВСС Цони Цонев заяви, че Румен Андреев очевидно бил допуснал грешка при подаването на оставката и това не е пречка. Така Висшият съдебен съвет отхвърли мнението на комисията и възстанови Андреев като заместник-директор на националното следствие. От същия пост бе освободен Бойко Рашков само седмица след назначаването му там, тъй като бе избран от Народното събрание за директор на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

ВСС промени от много добра на добра атестацията на съдията от Великотърновския апелативен съд Здравко Трифонов заради делото „Борилски".