Поп певецът Майкъл Джексън работи над нов албум с рапъра Кени Уест и с Уилям Адамс, солист на групата "Блек айд пийс" (Will.I.Am).

Очаква се той да е готов през 2008 г., предаде Нюзру, като цитира интервю на Джексън за Ebony. Съобщението на певеца потвърди слуховете, че Кени Уест планира да продуцира албум на Майкъл Джексън.

В интервюто Майкъл Джексън е казал още, че не възнамерява да пее до дълбока старост. "Не искам да приличам на Джеймс Браун или Джаки Уилсън - те сами се вкараха в гроба.

Браун трябваше да намали скоростта, да се отпусне и да се наслаждава на плодовете на тежката си работа" - е заявил Майкъл Джексън. Нюзру припомня, че след скандалния процес в САЩ по обвинение в развращаване на малолетни, кариерата на Майкъл Джексън е претърпяла крах.

Певецът има и големи финансови затруднения. Един от най-продаваните студийни албуми на Джексън и досега е "Трилър". От него са купени над 26 млн. бройки. А от последния му албум Invincible, издаден през 2001 г., са продадени едва 2 млн. копия.