Служители на дирекцията за противодействие на организираната и тежката престъпност задържаха мъж, издирван за трафик на хора от Франция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведена полицейска операция на служители от сектор “Трафик на хора” към Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” към Главна дирекция “Криминална полиция”, Областната дирекция на МВР-София и Национална следствена служба, в Ботевград днес е бил установен и задържан 44-годишният софиянец В.К. Във връзка с разследване на трафик на хора, френските съдебни органи са издали европейска заповед за неговия арест. Миналата година българска гражданка е подала сигнал в полицията в Тулуза, че е била принуждавана, заедно с други свои сънароднички, да проституира повече от две години от В.К. в България и Франция. През този период от време той е получил над 100 000 лева от престъпната си дейност.
При претърсването в дома, който В.К. е обитавал в Ботевград, са били открити и иззети документи, необходими за разследването. В.К., който е с криминални прояви, е отведен в Национална следствена служба. Предвид значимостта на случая, в България са пристигнали и двама френски следователи.

С постановление на Софийска градска прокуратура на В.К. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.