26-годишната Асенка Стайкова Радлова, която от шест години живее в италиански град Милано, изчезва преди близо година. Близките й не знаят нищо за нея, казват, че е безследно изчезнала в Италия и нямат никаква вест от нея.

Ася, както я нарича семейството й, е било мълчаливо момиче. Не е обичала да говори много за личния си живот. Тя е родена на 28 ноември 1982 година в София.

Всеки, който има някаква информация за младата жена, може да изпрати имейл на propaganda@darik.net. Ето и част от историята на изчезналата ни сънародничка, разказана от леля й Станка Лапердекова:

„Тя вече 11-ти месец не се е обаждала. Работи в Италия от 2003 година. Обаждаше се абсолютно всеки ден на майка си. Ася беше добра ученичка, искаше да кандидатства Право. След като завърши училище започна да работи като продавачка в София. Имаше проблеми с трудовите й договори, това я накара да замине, за тези две години нямаше един ден трудов стаж". Безпаричието, но майка й и баща й не бяха съгласни. Тя замина с две нейни приятелки, но аз не знам техните адреси и телефони. Идваше си редовно - за Великден и Коледа", разказва лелята на Асенка.

„Тя винаги звънеше за рождения ми ден, който е на 19 юли, но миналата година не се обади. Когато я потърсихме телефонът й не отговаряше. Никога не е разполагала с много пари, но помагаше на родителите си. Българските власти ме успокоиха, че най-вероятно тя е жива".