6 души са ранени при катастрофа на автобус от градския транспорт в Пловдив.

Отнемане на предимство е най-вероятната причина за инцидента, станал на кръстовището на "Пещерско шосе" до Хирургиите, съобщи Plovdiv24.bg.

Автобусът, който се е движил в лявото платно, е бил засечен от пътуващ в съседното дясно платно джип, без шофьорката в него да даде предупредителна сигнализация.

Според шофьора на автобуса, опитвайки се да избегне удара, той се е отклонил и помитайки паркирано такси, се е забил в две дървета, които са послужили като щит пред намиращия се плътно зад тях павилион за закуски.

Петима от пострадалите са настанени в УМБАЛ Свети Георги. Двама от тях са в по-тежко състояние - една жена е с комоцио,а един мъж е с тежки поражения по лицето. Няма опасност за живота им.

Причините тепърва ще се конкретизират. Собствениците на пострадалото такси също присъстват, за да бъдат установени щетите, но са категорични, че колата е за моргата.

Те са на мнение, че градските автобуси за нищо не стават и се управляват от хора почти без опит. Кондукторката в автобуса обаче смята, че шофьорът няма никаква вина.

Според полицая, констатиращ произшествието, почти безспорно е, че причината за инцидента е отнетото от джипа предимство.

Странични коментатори подлагат на съмнение тази теза. Според тях отнетото предимство не оправдава шофьора на автобуса. Ако е карал със съобразена скорост и е използвал страничното огледало, е можел да избегне сблъсъка.