Ботевградчанинът Георги Кунев е само на 25 години, но вече щурмува ресторантите по света и доказва на практика уменията си в областта на кулинарията.  Професионалният път на младия мъж започва от изискания марокански ресторант “Анет”, който се намира в сърцето на София. Там той е едновременно главен готвач и управител. След това Кунев работи и в други известни столични ресторанти. През 2004 година той заминава за Испания и започва работа в “Ла каня”, барселонски ресторант, който се намира близо до катедралата “Ла саграда фамилия”. Същата година той участва в кулинарна конференция в Мадрид, където прословути испански готвачи представят свои рецепти. Времето и мястото са подходящи да се запознае с много от световните кулинарни звезди, но той решава да се върне в България и отново започва работа в мароканския ресторант.

Само преди седмица младият мъж получи известие, че е спечелил конкурс по Интернет за главен готвач в италианска верига ресторанти в Нова Зеландия. Без да се двоуми, Кунев стегна куфарите за столицата Уелингтън, устремен към новото предизвикателство. 

“Добрият ресторант трябва има отличаващ го от другите заведения дух. Нещо трудно за описване, но нещо, което го прави уникален. Ако липсва това нещо, ресторантът просто не върви. Има големи, добри ресторанти, които седят празни. Хубава кухня има, добро обслужване – също, но са празни. Просто липсва нещо – духа го няма. А така и хората ги няма. Много е важно още готвачът да има свободата да върши работата, за която е нает. Ограниченията пречат на добрата творческа работа, на това, което е важно, за да стане един ресторант забележим, добър и предпочитан от клиентите” – смята Кунев.

Голямата мечта на 25-годишния готвач е да има свой ресторант, както и да създаде  шоурум за храна. Място, където да представя рецептите, които сам е създал

Георги Кунев е завършил гимназията в Ботевград. Тънкостите в готварството е наследил от майка си, която повече от 25 години работи в тази сфера.