Снощи езиков център “Марконис” закри учебната година с оригинална щоу програма. Тя премина под мотото “Love me do”. В нея взеха участие и възпитаници, и преподаватели на езиковия център. Артистичните им изпълнения създадоха много настроение в препълнения салон на читалище “Христо Ботев”. Публиката не спираше да аплодира участниците.
Официалната част по връчване на сертификационните документи за зъвршено ниво по английски език през учебната 2008-2009 год. започна с химна на “Марконис”, изпълнен от представителен духов оркестър “Ботевград”. На сцената се подредиха най-малките възпитаници на центъра, облечени в тоги. Управителят на “Марконис” Николай Николов обяви, че отличниците тази година са 35, с 5% повече от миналата. С приза “Ученик на годината” бе удостен Мартин Иванов, който изпълни ролята на big boss в шоу програмата. Наградата на Мартин бе луксозно кожено кресло. Николай Николов отличи и други свои възпитаници и преподаватели.

Езиков център “Марконис” съществува вече четири година. През изминалата 2008 -2009 год. той отбелязя две изключително важни събития: обновяване на базата и получаване на международна акредитация за провеждане на академични признати изпити London Test of English и London Test of English for Children.