Роми от Вълчи дрън, Български извор и Галата гласуват в 26-та секция в Трудовец, видя наш репортер. Те представят удостоверения за гласуване на друго място. При проверката на документите, която направиха представителите на СИК, се оказа, че удостоверенията са валидни.

Гласоподавателите от ромски произход обясниха пред наш репортер, че работят в дърводобивна местна фирма и от години живеят във фургони между бензиностанциите “Ивони” и “Лукойл”. Те казаха, че са избрали да упражнят правото си на вот в Трудовец, защото в селото гласуват по-малко хора и е по-спокойно. Ромите отказаха да съобщят името на фирмата, за която работят. След като гласуваха, те си тръгнаха с таксиметрови автомобили. Според неофициална информаци гласоподавателите от ромския етнос ще бъдат извозени до родните им места с автобуси, които ги чакат в района на двете бензиностанции.

В същото време жители на Трудовец, които днес  са на работа, се оплакаха пред нашия екип, че не могат да се доберат до урната от големия наплив на гласоподаватели от други населени места.

По избирателен списък в 26 СИК трябва да гласуват 742-ма избиратели. Към 8.30 часа общият брой на гласувалите е над 50 - съобщи Нели Василева, председател на секционната избирателна комисия.