Докато някогашният ВИП-брадър Митьо Пищова организира конкурси за миски по морето, русенският съд го издирва с полиция заради дело, заведено срещу него от банков клон на ДСК, пише агенция "БЛИЦ".

Преди 4 години Димитър Маринов, както е истинското име на едрогабаритния търновец, си купил телевизор и компютър от магазин "Метро" в Русе, като за целта използвал кредит от ДСК и се задължил за плаща по 42 лева на месец.

Унесен в политическата и бизнес кариера обаче, Пищова тотално зарязал плащанията по кредита и се наложило банката да си потърси правата в съда, тъй като междувременно се натрупали и немалко лихви.

В момента бизнесменът дължи повече от две хиляди и петсотин лева  за уредите, и срещу него бил издаден изпълнителен лист за същата сума.

За беда обаче се оказало, че Пищова няма никаква собственост на негово име, а на всичкото отгоре твърди, че той не е пазарувал във въпросния магазин.

Той разправя, че по онова време личната му карта била изгубена и някой се бил възползвал от нея, за да "избомби" ДСК.

Очаква се скандалният кандидат-политик скоро да бъде докаран с белезници в залата на русенския съд, тъй като отказва да се яви доброволно.