Националната здравна служба на Великобритания посъветва чрез брошура учениците в страната да имат приятен сексуален живот, пише "Дейли Мейл".

Властите насърчават младите хора да изпитват по един оргазъм дневно, за да се намали риска от инфаркт на миокарда или други сърдечносъдови заболявания.

При положение че нямат възможност да поддържат сексуални отношения, учениците трябва да вземат под внимание възможността за мастурбация. В тази брошура се посочва, че обществото рекламира секса, без да се замисля за основната причина, поради която се прави: удоволствието.

Тези, които призовават към въздържание, казват, че брошурата може да доведе до сексуални контакти между малолетни и увеличаване на броя на заболяванията, предавани по полов път. Според тях тези брошури може да доведат до увеличаване на броя на бременните момичета.

Брошурата беше разпространена седмица след стартирането на инициатива за шест милиона евро за намаляването на броя на абортите сред младите жени, съобщава БГНЕС.

Освен това в брошурата се посочва, че експертите препоръчват пет порции плодове и зеленчуци дневно, и 30 минути физкултурна дейност три пъти седмично, но това може да бъде заместено с два сексуални акта или чрез мастурбиране.