Швейцарският екип Брайън Лавио и Флавио Гугелмини, участващ в "Рали България 2009", катастрофира по време на осмия етап на състезанието. Навигаторът Гугелмини загина, а пилотът беше ранен.

Брайън Лавио веднага е бил транспортиран с линейката в болница в град Велинград. Първоначалният преглед е установил, че той е в съзнание, в стабилно състояние. Лекарите са установили контузии на гръдния кош и корема, контузия на лявото коляно и дясната ключица. Животът му е извън от опасност. След прегледа Брайън Лавио ще бъде откаран за наблюдение и допълнителни изследвания в болница "Пирогов".

Инцидентът е станал днес в отсечката Сестримо - Юндола. Колата се е забила от лявата си страна в скала и за тежкия инцидент е докладвал следващият я чешки екипаж, който е спрял и опитал да помогне.

Заради ралито са затворени и някои пътища - между селата Лесичово и Мухово, направлението от местността „Станкови бараки" до язовир Белмекен и пътя от с. Голямо Белово до Юндола. Очаква се следобед движението по тези направления да бъде възстановено.

Организаторите на юбилейното 40-то „Рали България 2009" взеха окончателно решение то да бъде спряно. Първоначално след инцидента спортните комисари решиха ралито да продължи. То беше подновено от етап „Любница" като беше предвидено да стартират само десетте коли, достигнали до там.