36-годишен мъж заплаши със самоубийство със скок от 52 метра височина в Русе, предаде Дарик радио. Росен Станев вися близо два часа на височина над 50 метра по обяд, качен на строителен кран в квартал “Родина”. Той успя да привлече вниманието на екипи на полицията, Гражданска защита и Спешна помощ. Драмата се разигра пред очите на негови роднини и на 10-годишния му син.
Росен Станев се качил по обяд на неработещ строителен кран в квартал „Родина”. Мястото се намира в непосредствена близост до дома на 20-ина негови роднини. От 50 метра височина мъжът заплашваше, че ще скочи и настояваше на мястото да дойде началникът на общинския отдел „Жилфонд” Анелия Няголова.
По думите на роднини на Станев - той искал общинско жилище и заявявал, че затова са му искани 3000 лева. 36-годишният мъж преди два месеца е излязъл от затвора, където е преминал почти целия му съзнателен живот заради кражби. Росен Станев е баща на две момчета на 8 и 10 години. По-малкото е при роднини в Плевен, а по-големият му син Станимир стана свидетел на днешната драма.