DVD плейърът DVS450H бе удостоен с трите най-престижни международни награди за дизайн: iF Design Award 2009, Red dot Design Award и International Design Excellence Awards (IDEA), както и 2009 Good Design Award, Корея. Моделът затвърди лидерските позиции на LG в примиум дизайна и модерните технологии в цял свят.

„Да спечелиш една международна награда за дизайн е нещо много специално, но никога не сме очаквали да получим токова много отличия в една година", сподели Симон Канд, изпълнителен директор и президент на LG Home Entertainment Company.


Още от самото проектиране на плейъра, целта на LG бе да комбинира невероятен стил с ултимативна технология.

„Потребителската електроника вече не се ограничава до функции и характеристики", сподели Ю Сук Ким, старши дизайнер в лабораториите на LG.

„DVS450H предлага несравнима красота, която пасва естествено на всяка среда. Това е без съмнение най-добрият пример какво имаме в предвид под стилен дизайн и смарт технологии."


DVS450H има три различни и неконвенциални положения на дисплея: забележителен, повдигнат и отпускащ. Плейърът може да бъде окачен директно на стената със специална скоба, създаващ „забележителен" вид, подобен на вида на плоскоекранен телевизор.

За разлика от повечето DVD плейъри, DVS450H се издига леко от основата си, създавайки уникален „повдигнат" вид, когато е поставен на плоска повърхност.

Също така малко заоблено „краче", излизащо от основата на плейъра, създава впечатление за стабилна позиция и „релаксиращ" вид. Всички тези варианти за поставяне на DVS450H дават илюзията, че плейърът плува върху въздушна възглавница.

DVS450H може да изглежда опростен и минималистичен отвън, но отвътре нещата стоят по съвсем различен начин. Вдъхновен от препоръки на фенове на мултимедията, DVS450H е идеален за възпроизвеждане на DivX HD видео, всякакви видове CD-та и DVD-та, както и MP3, WMA и JPEG файлове. DVS450H приема и външни USB устройства, като по този начин има достъп до цели колекции от музика, видео и снимки.

Стандартните DVD-та конвертирани до резолюция от 720p, 1080i и 1080p предлагат Full HD изживяване с по-естествена и по-кристална картина, като създават наистина многостранно домашно кино.