Четиринайсетгодишно момиче се е самоубило днес, скачайки от Аспаруховия мост във Варна, съобщиха от полицията в града. Момичето, което е от Варна, е скочило от моста около 10.30 часа.

Неволен свидетел на инцидента е станала жена, която подала сигнала в ОДП-Варна. Незабавно е повикан екип на "Бърза помощ" и е изпратена дежурна оперативна група. Тялото на детето е извадено от служители на Четвърто РПУ с помощта рибари.

При огледа на Аспаруховия мост, от мястото на което е стояло момичето, е открит ученическият му бележник. Улики за престъпление не са открити. След оперативно издирвателни действия от служители на Четвърто РПУ е установено, че девойката живее с майка си и сестра си. Баща й пътува с кораб и в момента не е в страната.

При последния разговор на момичето с баща му то обяснило, че мечтае да скочи с бънджи от Аспаруховия мост. Той обещал, че щом се върне ще го направят заедно.

Тази сутрин 14-годишното момиче споделило със сестра си, че няма време да чака баща им и ще се опита да скочи от моста без обезопасителните въжета, коментирайки, че нищо особено не би се случило, допълват от полицията.