Високата скорост, изпреварването без видимост и загубата на управлението на автомобила са причините за катастрофата на пътя Приморско - Созопол, станала преди дни. При инцидента загина 21-годишна белгийска гражданка.

Според разпространената от МВР информация „Порше"-то връхлетяло върху жертвата с 120 км/ч. Във въпросния участък ограничението за движение е 60 км/ч.

Към момента шофьорът е на свобода, шофьорската му книжка не е отнета. Чакат се резултатите от автотехническата експертиза, алкохолните му проби са чисти, съобщиха още от МВР. Срещу 33-годишния Неделчо Пенчев обаче е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

В неделя - 26 юли, мъжът загубил управлението на автомобила си, навлязъл в насрещното движение и ударил "Нисан Примера". След удара „Порше"-то се завъртяло и помело движещите се по банкета от Созопол към Приморско две белгийски туристки, на 20 и 21 години. Едно от момичета почина по-късно в болницата.

Инцидентът стана в светлата част на деня на злополучния завой, при който световният шампион Максим Стависки катастрофира със своя "Хамър" през 2007 г.