Човек, чието име е съставено от 41 букви, бе открит в Мексико при преброяване на населението в щата Коауила, разположен в североизточните части на страната, съобщи РИА "Новости", като се позова на публикация в местни медии.

Изданията уверяват, че мексиканецът Брхадаранякопанишадвивекачудамани Ере Муньос-Лопес (Brhadaranyakopanishadvivekachudamani Erreh Munoz Lopez) е с най-дългото име в родния си щат и с успех може да кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес.

Името, което е невъзможно за изговаряне, е било измислено от бащата Рефухио Муньос. Той обичал да чете индийска литература. Част от името на сина се превежда като "истински, чист човек".

Мексиканските средства за информация не уточняват дали това е рекорд за Мексико, където са живи традициите на древните племена, прочути с необичайните си собствени и фамилни имена, състоящи се от комбинация на няколко думи.

Муньос-Лопес се прочува в Мексико, след като в щата Коауила стартира кампанията "Моето име е завинаги", призоваваща мексиканците да се замислят повече, когато кръщават децата си.

При преброяването на населението е било установено, че в щата Коауила с 2,5 милиона жители най-популярни са имената като Мария (почти 385 000) и Хосе (238 000).

Сред имената се срещат Мексико, Майкъл Джордан, Клеопатра, Айнщайт, Хитлер, Мадона, София Лорен, Африка, Холандия, Белгия, Венеция, Ирландия, Европа, Венера, Сатурн и Лимон. Това обаче са единични случаи. БТА