Комисията за борба срещу противообществените прояви на непълнолетните и малолетните в Етрополе съществува от години, но може би тази година може да се похвали със съществени постижения. Това и провокира вниманието за разговор със секретаря на комисията Лазар Василев. Ето на кратко това, което той сподели с читателите на botevgrad.com.
Усилията на комисията са насочени главно в две направления: превенция на противообщественото и рисково поведение сред подрастващите и корекционно-възпитателната работа с деца, които вече са извършили противообществени прояви.
За осъществяването на тези основни задачи търсим взаимодействието с различни организации, институции, неправителствени организации. Прибягваме и до информиране на родителите за проблемите и опасностите, които съпътстват живота на младите хора.
Много добър наш партньор са местните медии.
Предаването на КТЕ  „Децата-безценно богатство” тече вече 6 години. На страниците на вестник „Етрополски преглед” и по местната радиоуредба са намирали място мненията на обществените възпитатели и на членове на Комисията по проблемите на възпитанието на подрастващите.
Комисията ни откликна с готовност на предложението на инж.Васил Христов-председател на Асоциацията на българските командоси да включи в своя отбор и деца от рисковия  контингент в летния лагер Млад командос, който се проведе това лято в с.Рибарица. Освен с небивалия интерес от страна на децата на този лагер те научиха много и полезни за в живота им неща. Уверени сме, че те вече ще постъпват по-отговорно към обществото.
Разказаното е само малка част от огромната и отговорна работа на Комисията в интерес на всички деца и особено към онези от тях, които по един или друг начин са податливи на противообществени прояви. Дейността  продължава да се разнообразява и да търси съдествието на все по-широк кръг от хора и организации-в полза на децата.