Морето при комплекса "Свети Константин и Елена" изхвърли на брега тялото на удавена жена на около 30 години, съобщиха от болница "Света Клементина", която обслужва варненските курорти. Самоличността на удавницата все още не е установена. Не е известно кога тя е влязла в морето и дали е била сама, или с придружител. Смъртта й е установена от пристигналите екипи на Центъра за спешна медицинска помощ. Лекарите обясняват нещастния случай със земетресението от сряда, което предизвикало мъртво вълнение.

На Южния плаж във Варна спасители са извадили млад мъж и малко дете, които също са попаднали в капана на мъртвото вълнение. След бързата намеса на медиците пострадалите са се отървали само със силна уплаха, без да се наложи транспортирането им до болница.

56-годишен софиянец е бил спасен от удавяне на плажа в "Кабакум". В продължение на няколко минути четирима души са се борили с бурното море, за да го извадят от водата. Веднага са се намесили медицинските екипи на ДКЦ I "Света Клементина". След реанимация и включване на системи с медикаменти мъжът е върнат към живота. Извикана е линейка на "Бърза помощ", която го е транспортирала до МБАЛ "Света Марина". Няма опасност за живота му. Инцидентите са станали при изключително бурно море и при вдигнат червен флаг.

Управителят на ДКЦ I "Света Клементина" д-р Иван Иванов предупреждава всички плажуващи да не влизат във водата и особено да избягват неохраняемите зони, да са предпазливи след работното време на спасителите и медицинските екипи, за да се избегнат нежелани тежки инциденти.